2024-04-24

Воркшопи з рисунка: політехніка запрошує вступників на творчі спеціальності

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує вступників на творчі спеціальності до участі у безкоштовних воркшопах з рисунку, які відбудуться 27 квітня. Майбутні дизайнери, художники і архітектори матимуть можливість визначити свій рівень графічної підготовки та попрактикуватися у розв’язанні композиційних задач.

Воркшопи з рисунка: політехніка запрошує вступників на творчі спеціальності

27 квітня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проходитимуть воркшопи по рисунку для вступників на спеціальності 022 «Дизайн», 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та 191 «Архітектура та містобудування».

Кафедра образотворчого мистецтва факультет філології, психології і педагогіки запрошує абітурієнтів випробувати свої здібності у рисунку гіпсової голови. Воркшоп відбудеться у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки (302-Ц, третій поверх центрального корпусу університету) з 10:00 по 13:00.

Відкрита онлайн-реєстрація учасників воркшопу.

Матеріали взяти з собою:

  • аркуш паперу А3;
  • графітні олівці, ластик, клячку;
  • скотч паперовий і канцелярський ніж.

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефоном: 093 454 90 44.

Кафедра містобудування та архітектури ННІ архітектури, будівництва та землеустрою проведе воркшоп з рисунка «Чи готовий я до вступу?».

Мета проведення – професійна орієнтація випускників середніх та профільних навчальних закладів, виявлення здібностей майбутніх абітурієнтів до подальшого засвоєння професійно орієнтованих дисциплін архітектурного напряму засобами рисунка, визначення рівня графічної підготовки майбутніх абітурієнтів.

Збори та реєстрація учасників відбудуться у холі першого поверху університету (центральний корпус) 27 квітня з 09:00 до 09:50. Місце проведення воркшопу – аудиторія 302-П.

Для участі у воркшопі з рисунка кожен учасник має взяти з собою:

  • аркуш ватману формату АЗ (297х420 мм);
  • графітні олівці різної м'якості;
  • допоміжні матеріали: гумку, інструмент для заточування олівців, кнопки (скотч).

Вимоги щодо виконання рисунка:

  • вирішення композиційної задачі;
  • конструктивна побудова гіпсової розетки;
  • світлотіньове моделювання форми предмета зображення та якість техніки графічного виконання;
  • вирішення просторової перспективи.

Нагадаємо, Полтавська політехніка провела День відкритих дверей Digital Fest 2024 і запустила сторінку з питань вступу, відкрила п’ять нових освітніх програм, факультет філології, психології та педагогіки відкрив набір на освітньо-професійну програму «Медіакомунікації», а для вступників в магістратуру і аспірантуру відкриті курси підготовки до ЄВІ.

Нещодавно у політехніці відбувся Європейський тиждень сталої енергії: школярі Полтавської громади відвідали університет і дізнались про професії у сфері «зеленої» енергетикивдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехнікивідвідали майстер-клас з синхронного перекладу, а ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

Раніше науковці та стейкхолдери назвали екопрофесії майбутньогошколярі дізнались про професії майбутнього у сфері управління та права.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»